Fem intressanta saker om dagens energibolag

Energibolag

Idag finns det många olika energibolag och alla har olika utbud och priser.

Det kan kännas komplicerat att jämföra och förstå sig på alla olika aspekter kring energibolag och därför kommer här några intressanta punkter att ta hänsyn till kring energibolag.

Fem intressanta saker om dagens energibolag

  1. Ett effektivt sätt att få billigare elpris är att leta efter elbolag som erbjuder nykundsrabatter. På grund av att det råder hård konkurrens mellan elbolag brukar de ha fördelaktiga rabatter för kunder som tecknar nya avtal med dem.
  2. Många elbolag erbjuder elavtal med fasta eller rörliga elpriser. Rörligt elpris innebär att priset påverkas av marknadspriset och att ditt elpris kan förändras månad-på-månad. Fast elpris innebär att priset bestäms under en specifik avtalsperiod. Elpriset är fast och förändras inte över avtalsperioden, och påverkas inte har marknadspriset.
  3. Att jämföra elbolag har, tack vare internet, aldrig varit enklare. Genom att använda sig av tjänster som Elpriser24 går det att, på ett enkelt sätt, jämföra olika elbolags priser med varandra. Det går också enkelt till att se skillnader i olika avtal och eventuella rabatter som erbjuds.
  4. Att byta elbolag är lättare än många tror! Det som underlättar för dig som ska byta elbolag är att ditt nya elbolag sköter det mesta åt dig. De tar över elleveransen från ditt gamla elbolag och tar hand om kommunikationen med ditt elnätsbolag, om du tillåter dem. En lista på alla olika elbolag i Sverige kan vara bra att utgå ifrån innan du bestämmer dig för ett byte.
  5. En intressant aspekt att ta hänsyn till gällande elbolag är vilken typ av el bolaget erbjuder. Vissa elbolag använder sig av 100% förnybar el, såsom vatten- och vindkraft. Andra elbolag erbjuder fossilfri el, vilket innebär en kombination av kärnkraft och förnyelsebara energikällor. Det är bra att vara medveten om att elen du använder kan komma från olika energikällor, och du kan göra ett medvetet val.